BLOG

Nieuwste berichten in de blog

ONZE BEKKENBODEM

Voor velen nog onbekend terrein, vooral als je de eerste keer zwanger bent is het nieuw en weet je niet zo goed wat je er mee moet? En waarvoor ze dienen. Je weet vaak alleen maar dat ze na je bevalling getraind moeten worden.

De functie van onze bekkenbodem is onder andere het dragen van de organen in het bekken! Behalve het ondersteunen zorgen de bekkenbodemspieren ervoor dat je urine, ontlasting en windjes op kan houden en kan laten gaan, wanneer je dat wil! Maar ook tijdens de seks zijn deze spieren van belang.

Een goed werkende bekkenbodem zorgt ervoor dat

  • je de urine of ontlasting goed kunt ophouden, ook bij hoesten of zwaar tillen
  • de organen in het bekken niet uitzakken
  • je goed kunt plassen
  • je goed en volledig de ontlasting kwijt kunt
  • je kunt vrijen zonder pijn
  • je een goede stabiliteit hebt van het bekken in samenwerking met de spieren van de romp (en om die reden geen lage rugklacht hebt)

Wanneer de bekkenbodemspieren niet goed werken

  • zijn de spieren te hoog gespannen ( overactief)
  • zijn de spieren te zwak ( onderactief)
  • zijn ze niet in staat om op de juiste moment te reageren

Wanneer je zwanger bent komt er veel meer gewicht en spanning te staan op de bekkenbodemspieren. 80% klaagt dat ze vaak moeten plassen tijdens de zwangerschap. Bekkenklachten kunnen ontstaan door een te zwakke of te gespannen bekkenbodem

Het weefsel tijdens de zwangerschap in de gewrichten van het bekken verweekt. Dat komt omdat er meer vocht wordt aangemaakt in de drie bekkengewrichten en de gewrichtsbanden. Hierdoor kan de stand van je SI-gewrichten veranderen.

Je dwarse buikspieren kunnen die SI-gewrichten stabiliseren. Daarom focussen we voornamelijk op onze dwarse buikspieren tijdens onze lessen

Wil je je verder verdiepen over je bekkenbodem? The pelvic Floor heeft een super fijn boek geschreven door Hedwig Neels en ook een oefenprogramma via een applicatie.


Waarom kiezen voor personal training?

Bij personal training draait alles om jou of jullie. De trainingen zijn volledig op maat en op jouw niveau

We houden rekening met je ambities, doelen en maken een haalbaar plan op. Maar ook pijnklachten proberen we te verhelpen en blessures proberen we tegen te gaan met een juiste aanpak

Je kan nu een kennismaking personal training sessie boeken in onze webshop. Hier krijg je 45 min van onze professionele aanpak gegoten in een introductie training, ideaal toch?

4 verschillende personal training mogelijkheden

Core & stability training voor een betere performance tijdens lopen of fietsen

Full Body training met conditie in combinatie met kracht en high intensity training voor een optimaal resultaat

Spieropbouwend voor een sterker lichaam zonder pijnklachten

Mentaal welzijn, werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam